Wie ben ik / Wat wil ik

Na de Koninklijke Academie in Den Haag begon ik als foto-graaf bij een groot reclameburo.
Een paar jaar later startte ik mijn eigen studio, en werd zo zelfstandig ondernemer: plannen, sturen, durven, klanten aantrekken en houden.
Na vijf jaar verkocht ik mijn studio. Ik miste de creatieve interactie met collega 's en ging werken bij Hans Schraauwers reclamefotografen in Utrecht.
Met mijn eigen klantenpakket leid ik een breed scala aan projecten in samenwerking met klanten, art-directors, (culinair) stylisten, decorbouwers en modellen in de studio of op lokatie.
Soms met vastgestelde concepten, maar ook met eigen art-direction. Ook decorontwerp en -bouw, lokatie en modellen keuze etc. is aan mij besteed en zo nodig doe ik de project calculatie.
Ik vind het nog elke keer een uitdaging om een originele, eigentijdse vertaalslag in beeld te maken van visie, produkt of dienst van de klant.
Nu ben ik toe aan verbreding:
Meer uitdaging in het creatieve aspect van beeldvorming,
prikkelende interactie met vakgenoten en disciplines als dtp, webdesign etc. En eventueel het leiding geven aan junior fotografen en stagiaires.
Intussen kan ik lezen en schrijven met diverse digitale camera systemen, voel me goed thuis in beeldbewerking en ben momenteel bezig met een opleiding webdesign.
Mijn vak is reclamefotograaf...ik wil graag werken bij toonaangevende studio's, bij jullie?